Domain dan Menang Contest SEO Muslim Niaga

By : Posted on 10/04/2014 - 8:39 pm with 15 comments

Sudah lama tidak kemaskini blog ini. Agak kekok untuk saya menulis entri ini kerana sudah lama jari jemari ini tidak menari di atas keyboard kesayanganku ini. hehe Sebenarnya kelewatan untuk kemaskini blog ini mempunyai sebab tertentu.

NetKL Domain

Domain

Inilah sebabnya. Memang niat dihati ingin membeli domain untuk blog ini. Sudah lama niat ini terpendam namun apakan daya saya asyik sibuk dengan hal tertentu hingga menyukarkan untuk saya membeli domain yang baru. Alhamdulillah, pada 10/04/14 akhirnya niat saya tercapai untuk membeli domain.

Akhirnya adibsite.blogspot.com sudah migrasi ke www.adibsite.com . Jadi inilah entri pertama setelah menggunakan domain yang baru. Bila bertukar ke domain yang baru menjadi perkara biasa apabila nilai seperti alexa rank, backlinks pagerank menjadi kosong. Ibarat bayi yang baru lahir. Jadi saya masih newbie. Kalau salah tolong ajarkan. hehe :P .


Contest SEO

Menang Contest SEO Muslim Niaga

Sebulan yang lepas saya ada menyertai sebuah contest SEO yang dianjurkan oleh +Farid Laham . Ini merupakan contest SEO yang kedua yang pernah saya sertai. Semasa saya menyertai contest tersebut, saya masih menggunakan domain asal iaitu adibsite.blogspot.com. Alhamdulillah, saya berjaya meraih kemenangan di tempat kedua dalam pertandingan SEO tersebut.

Bagi sesiapa yang ingin memulakan pernigaan secara online menggunakan platform dropship bolehlah berhubung dengan phak Muslim Niaga. Anda boleh baca di entri ini Muslim Niaga.

Kesimpulannya

Banyak benda saya belajar dalam dunia blogging ini. Ada yang menyeronokkan, ada juga yang merumitkan, ada juga yang membosankan. Biasalah nama pun blogging. Akhir kata dari saya selamat berblogging dan maju jaya ya.

Salam.

15 comments

Click here for comments

Assalamualaikun bro adib. Tahniah utk migrasi ni. Moga makin sukses bro!

Tahniah mng kontest seo tu. Mohon tunjuk ajar bro dgn tips2 seo. :)

waalaikummussalam. Terima kasih ye Tuan Hafiz. Saya pun masih dalam belajar lagi dalam SEO ini. :)

tahniah adib dah berdomain. nanti tunjuk ajarku sifu cara berseo. nak tahu tips dari adib especially menempatkan entry muslim niaga di halaman google.

tahniah keranan menang. bukan mudah tu.

Tahniah. Selamat berhijrah. Konten blog yang menarik.

terima kasih. Saya bukan sifu, huhu. still lagi belajar dalam selok belok dunia khayalan seo ni. Insnya'allah jika ada masa saya akan kongsikan beberapa tips nanti. :)

thanks. Alhamdulillah ada rezeki.

seingat saya bro adalah orang yang cukup mahir dalam seo...apa-apapun tahniah kerana ada domain yang cukup cantik...ada hati ke nak migrasi ke Wordpress..?

minat juga dgn wordpress coz nak belajar coding PHP.. :)

owh, ini pemenangnya dulu. Tahniah. ALHAMDULILLAH, ada domain baru. Semoga terus bersemangat berblog selepas ini.

saya just dapat no 2 ja .. bukan no 1 pun.. huhuh.. btw..thanks..

Tahniah bro... akhirnya berjaya juga membeli domain .com. Semoga semangat berblog semakin berkobar-kobar.

tahniah menang contest, tahniah juga dah berdomain.

Tahniah... Pasal menang contest SEO dan yang kedua dah ada domain sendiri

Oohhh ni Adib yg menang kontes muslim niaga tu ye. Tahniah ye dan salam perkenalan.

Tahniah juga atas migrasi ke .com, mohon tunjuk ajar :D

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.