Soalan Yang Boleh Membuatkan Korang Gila Seketika

By : Posted on 25/10/2012 - 2:45 pm with 2 comments

MindPower

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Tengah hari yang indah ini, mesti ramai pembaca blog ini berasa boring dengan artikel-artikel yang lepas. Jadi di sini admin ingin merefreshkan balik fikiran korang agar segar. Bagaimana nak refresh otak ini? Macam tak logik la pula.

Sebenarnya memang logik. Ada perlbagai cara yang boleh digunakan untuk meningkatkan tumpuan fikiran kita. So, bagaimna caranya. Caranya mudah sahaja. Korang cuma perlu menjawab Soalan Yang Boleh Membuatkan Korang Gila Seketika .Tapi ada syarat-syaratnya.


Peraturan Dan Syarat-syarat terma yang wajib dipatuhi
  • Korang perlu menjawab dengan spontan.
  • Tidak perlu berfikir panjang.
  • Baca satu per satu.
  • Paling penting, beri tumpuan sepenuhnya!
  • Good Luck!!

Ini adalah soalannya.
1. Kertas A4 apa warna dia ?
2. Asap warna dia ?
3. Tisu warna dia apa ?
4. Lembu minum apa ?
========================
Korang yang jawab susu itu mesti pemikirannya terganngu, sebab lembu minum air. Kesian lembu dia yang yang hasilkan susu, terpaksa pula minum susunya pula.
========================

1. Rambut anda warna apa ?
2. Tulisan ini warnanya apa ?
3. Jalan raya warnanya apa ?
4. Kelawar tidurnya bila ?
========================
Mesti ada jawab malam kan, korang tak beri tumpuan sepnuhnya la. Sebab kelawar kan tidur pada siang hari. Sedangkan batman muncul pada waktu malam
========================

1. Warna cendol apa ?
2. Daun kelapa warnanya apa ?
3. Warna bagi kebanyakan daun ?
4. Harimau makannya apa ?
========================
La kenapa jawab rumput pula, sedangkan harimau makan daging daging. Harimau kan carnivore.
========================

p/s: lain kali patuhi starat-syarat yang ditetapkan tadi.hehe

2 comments

Click here for comments

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.