Contest SEO Eridy

By : Posted on 02/12/2013 - 6:16 pm with 32 comments

Eridy
Contest SEO By Eridy
Contest SEO Eridy. Ini merupakan salah satu Contest SEO yang dianjurkan oleh Tuan Eridy di awal bulan Disember. Contest ini bebas untuk menulis apa-apa megikut kreativiti masing-masing.

Memandangkan ini sebuah contest SEO aku akan cuba kongsikan , apa itu SEO Eridy. Ops, tersilap "Apa Itu SEO" ja.

SEO ?

Apa itu SEO ? Ia adalah ringkasan kepada Search Engine Optimization. Secara harfiahnya dalam bahasa mudah ia adalah cara untuk mengoptimumkan blog di enjin carian seperti Google, Bing, dan Yahoo. 

Bagaimanakah cara untuk mengoptimumkan blog di enjin carian ? Caranya adalah dengan mengamalkan teknik SEO. Anda boleh rujuk di sini : APA ITU SEO untuk lebih memahami teknik asas dalam medan SEO.

Berbalik kepada tajuk Contest SEO by Eridy.

Apa yang anda dapat jika menyertai Contest ini
  • Ketahui kekuatan SEO blog.
  • Dapat mempelajari ilmu baru tentang SEO.
  • Dapat hadiah jika menang contest ini.

Ingin Turut Serta Dalam Contest SEO Eridy
  • Penyertaan contest ini bermula 1 Disember 2013.
  • Tamat penyertaan pada 11 Disember 2013.
  • Contest ini ini akan berlangsung pada 12 Disember 2013 hingga 30 Disember 2013.

Syarat Contest SEO Eridy
  • "Contest SEO Eridy" merupakan Keyword dalam cabaran ini.
  • Penulisan mengikut kreativiti masing-masing.

Hadiah Untuk Pemenang
Tempat Pertama :RM 200 X 1
Tempat Kedua :RM 100 X 1
Tempat Ketiga :RM 80   X1
Saguhati :RM 20   X 6


Pemenang dipilih berdasarkan apa?
  • Melalui enjin carian google.com iaitu berada di page utama ( SEO On Page )
  • Dalam Mode Private Browsing .
  • Pada 31 Disember 2013.

Keterangan lebih lanjut boleh rujuk di sini:

32 comments

Click here for comments

Good luck bro! Kasi hangat contest SEO eridy ni.

Contest ini menarik ramai pemit setia SEO. Artikel amat menarik. Semoga berjaya.

Semoga berjaya ya! Saya juga menyertai contest ni.Untuk timba pengalaman dan ingin tahu kekuatan artikel yang ditulis disamping kalau ada rezeki dapat hadiah..heee.amin.

Insya'allah, Semoga berjaya juga cik matahariku. :)

Ramai nampaknya sertai contest seo eridy ini...selamat berjaya bro!!!

wahh, ramai betul yang join. makin meriah.

done http://www.eyriqazz.com/2013/12/contest-seo-eridy.html

woww ramai juga sertai contest ni, harap kita dapat bersaing secara sihat..

Semoga berjaya. Sama -sama kita uji teknik seo kita ya...mana tahu ada rezeki.

Ada masa joinlah di blog saya ye.

http://www.sensasi2020.com/2013/12/contest-seo-eridy.html#.Up8CmCfT-1s

Gud luck..hehehe ramai betul yang join ni.

Gud luck, saya pun join juga http://goo.gl/nt2J2O :D

semoga berjaya dalam kontes ini..

good luck dan selamat ber SEO....

makin ramai join kontest seo eridy ni... sambutan luar biasa...

Nice entry :) Datang BW dari contest yang sama :D

Jom Terjah : Siapa Sebenarnya Eridy?

thanks adib inform yumida pasal carian enjin tu
yumida pun terkejut, serius yumida memang lemah seo...
masih jauh lg nak bertahan...huhuhu...xpe asalkan berani mencuba kan adib
yumida selalu refer blog adib utk belajar seo, mmg sgt membantu

good luck k..liniey pun dah join..sekadar memeriahkan cntest ni :)

semoga berjaya dan menempatkan nama dalam kontes ini..

p/s: Salam blogwalking dari peserta-Contest SEO Eridy

Assalammualaikum...adib,

mselim3 selalu gak visit sini dan baca entry adib..

mselim3

pls: mselim3 join gak contest nie walaupun ramai otai2 dan orang kuat seo...

Hi...salam kunjungan...saya dari contest yang sama...good luck!

singgah sini,klik2, baca2, hehe..

jom http://tiny.cc/jengukblogsayapula :)

Entry terbaru saya, TEMPAH LOGO MURAH : http://tiny.cc/tempahlogomurah

Salam kenal antara blogger.

Salam, good luck for you, mesti menang ok? sebab is tolong doakan...
Selamat bercontest dan selamat maju jaya.

Contest SEO Eridy

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.