MUSLIM NIAGA Platform Dropship Produk Islamik

By : Posted on 18/02/2014 - 12:04 am with 24 comments

Apa itu MUSLIM NIAGA  ye? Muslim Niaga merupakan sebuah platform dropship produk Islamik yang menawarkan perkhidmatan perniagaan secara online. Muslim Niaga ini baru berusia 2 Tahun, apa yang menarik perhatian aku sepanjang 2 tahun ini platform ini telah berjaya menjual produk Muslim Niaga melebihi 600K. Banyak tu !

Muslim Niaga ye?

Ini membuktikan produk Muslim Niaga ini sememangnya terbaik dan efektif. ini. Jadi bagi sesiapa yang berminat untuk berniaga secara online yang berkonsepkan dropship anda boleh mencubanya.

Sebelum itu anda tahukah apa itu "berkonsepkan dropship".
  • Dropship merupakan satu cabang berniaga di mana penjual iaitu anda tidak perlu menyimpan stok barang untuk dijual.
  • Tiada stok barang  boleh berniaga ka??  Boleh dengan menggunakan "Kaedah Dropship"
  • Dalam kaedah dropship ini anda hanya perlu mempromosi produk sahaja seperti di laman web (kedai online) atau media sosial : facebook, blog dan sebagainya.
  • Jadi bila ada orang nak beli, anda hanya perlu contact droshhipper (Pembekal) dan mereka akan menghantar barang kepada pembeli. Anda juga akan dapat komisen dari hasil jualan tersebut.

Untuk lebih jelas lagi cuba lihat Carta Alir Sistem Muslim Niaga Dropship ini.


Kaedah Dropship
Carta Alir Sistem Muslim Niaga Dropship

  • Langkah 1: Anda promosikan kedai online anda
  • Langkah 2: Pembeli membeli produk online di kedai anda
  • Langkah 3: Pembeli membayar kepada anda mengikut harga jualan.
  • Langkah 4: Anda membayar harga kos  kepada pembekal. Anda simpan keuntungan.
  • Langkah 5: Pembekal mengahantar produk kepada pembeli.
OK! dah faham mengenai konsep dropship yang ditawarkan oleh Muslim Niaga ini.

Beralih pula kepada Perkhidmatan yang disediakan oleh pihak Muslim Niaga ini.

Perkhidmatan Muslim Niaga

Menyediakan Website Kedai
Pihak Muslim Niaga mempunyai satu kedai online yang dilengkapi 300+ serta borang tempahan, sistem bayaran dan juga blog.

Sistem Invoice dan Tempahan
Sistem ini akan memberi kemudahan kepada pengedar dan pembekal menguruskan tempahan terkini di mana email notifikasi akan dihantar kepada pembeli, pengedar dan pembekal untuk menyampaikan status invoice. Pada  masa yang sama, pembekal dapt mengemaskini tracking no. dan maklumat ini akan dihantar terus ke email pembeli dan pengedar.

Data Pengguna dan Rekod Tempahan
Bergelarnya sebagai seorang usahawan sudah pasti setiap data pelanggan menjadi perkara sangat penting. Oleh itu, pihak Muslim Niaga memberi kelebiahan kepada anda untuk mengakses maklumat pelanggan anda agar anda dapat hubungi mereka. Ini akan memudahkan urusan dalam urus niaga..

Tidak Perlu Simpan Stok
Seperti dihuraikan di atas dalam definisi dropship di mana anda tidak perlu untuk menyimpan stok namun anda dapat masih boleh beli dengan harga borong. Dari sinilah keuntungan akan diperolehi. Segala maklumat keuntungan setiap produk akan dipamerkan di dalam sistem kedai online anda.

Domain dan Hosting
Anda tidak perlu pening kepala untuk memikirkan mengenai domain dan hosting. Ini kerana segala perihal mengenai server hosting dan domain anda akan dikendalikan oleh pihak Muslim Niaga sendiri.

Bantuan dan Sokongan
Seperti biasa apabila kita mencuba benda baru kita mungkin tidak terbiasa atau kekok. Jadi bantuan dan sokongan mungkin menjadi perkara penting untuk anda. Oleh itu, pihak Muslim Niaga ini telah menyediakan group support di Facebook untuk memberi peluang kepada anda berinteraksi dengan pihak ajen-ajen Muslim Niaga yang telah berjaya membuat jualan secara online dan offline yang menggunakan sistem Muslim Niaga ini.

Pakej Mampu Milik

Untuk pengetahuan anda pihak Muslim Niaga ini menawarkan 3 pakej dengan harga mengikut keperluan kita. Pakej tersebut adalah :
  • Pakej Asas :RM450
  • Pakej Pro   :RM670
  • Pakej Premium :RM880
Anda pilihlah pakej yang sesuai untuk anda bagi menjalankan perniagaan online berkonsepkan dropship ini. Pilihan terletak di tangan anda.

Testimoni

Dari segi testimoni nampaknya pelanggan Muslim Niaga memberi komen yang positif mengenai khidmat yang ditawarkan Muslim Niaga ini, buktinya :-



Muslim Niaga ye?
Klik untuk lebih jelas

Jadi apa tunggu lagi cepat-cepatlah daftar di Muslim Niaga :

Maklumat Muslim Niaga -


Website Muslim Niaga
No.tel 011-14260161
Fanpage Muslim Niaga
Twitter :@mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online,Design,Training Online,Pembekal,Seminar Mentor Dropship,Train usahawan,Trading

24 comments

Click here for comments

Moga dengan adanya platform dropship muslim niaga ini dapat meningkatkan lagi ekonomi penduduk muslim di malaysia khususnya =)

Jom Terjah : Muslim Niaga : Platform Dropship Produk Islamik

Salam... artikel yg manarik. Semoga entri bro berada di kedudukan terbaik.

terima kasih kerana menyertai contest seo muslim niaga..jng lupa rajinkan diri blogwalking kt sponser ye..

satu kupasan dan review yang menarik...tahniah!

gud luck bro..semoga berjaya dgn review yg menarik ni

Semoga berjaya tuan, insyaallah!

Good luck Adib untuk contest SEO MuslimNiaga ni..Kita masih mencari idea dan masa untuk join sama......

Ramai juga yang sertai contest SEO Muslim Niaga ni ehhh ...

www.hasrulhassan.com

Muslim Niaga ini antara program dropship berkonsepkan Islamic terbaik untuk dicuba. Banyak facility. Terbaik untuk Muslim Niaga SEO Contest Adib!!

Contest SEO Muslim Niaga

semoga berjaya bro, saya baru je siap hari ini

good luck

www.iuzira.com/2014/02/muslim-niaga-dropship-terbaik.html

laju siot blog nih, template maskolis yg mana satu bro guna nih?

x silap saya, johny wuss kot..

Muslim Niaga membuka peluang perniagaan yang boleh menjana keuntungan berlipat ganda. Tak perlu pening pikir pasal stok. Juz daftar sebagai ejen n dah boleh berniaga. Terbaik la Muslim Niaga! All d bez adib...

Muslim Niaga Platform Dropship

good luck juga, datang blogwalking
www.iuzira.com

kunjungan pertama kawan....
salam kenall

Good luck.. ada peluang menang blog ni dalam contest SEO Muslim Niaga.. dah masuk page depan.

"Sesiapa yang ingin mengumpulkan duit pencen dari sekarang, boleh mulakan hari ini sedikit demi sedikit disini ",http://www.usahamudah.com/?id=132259

makasih gan udah share

Tahniah bro mng. Mmg entri best.

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.