Cara Semak Tracking Gdex Online

By : Posted on 22/02/2018 - 3:49 pm with 8 comments

Cara Semak Tracking Gdex Online okay? Selain pos laju  Gdex atau GD EXPRESS merupakan salah satu kurier yang berfungsi untuk perkhidmatan perhantaran barang. Barang yang dipos terus kepintu rumah anda atau pun pejabat.

Seperti perkhidmatan kurier yang lain, Gdex juga menawarkan fungsi semakan secara online untuk status lokasi barang yang di pos.Berikut adalah cara semak secara online tracking gdex.


Baca Juga : Cara Semak Tracking Pos Laju Online Dan SMS


Semak Tracking Gdex Online


1. Layari laman ini : Gdex Tracking Online

2. Paparan seperti ini akan dipaparkan :

Gdex tracking

3. Masukkan no cosignment di ruang tersebut dan klik Track.

4. Jadi anda akan dapat maklumat barang tersebut iaitu tarikh, status barang, dan lokasi barang tersebut.

Cara dapatkan No Gdex Tracking 

Jika anda membeli barang secara online, penjual yang menggunakan khidmat Gdex ini akan memberi no tracking kepada anda.

Jika anda sebagai penghantar barang yang menggunakan perkhidmatan GD Express ini anda boleh dapat no tracking di sampul pos Gdex.

Contoh seperti berikut :

gd express semak online

Mudahkan. Semoga entri ini memberi info dan manfaat kepada pembaca. :)

8 comments

Click here for comments

boleh pos cecair x gdex ni? hehe

jarang guna gdex.di kawasan saya servis gdex agak teruk

Ya ada sesetengah kawasan susah nak hantar, jadi ia akan memgambil masa sedikit untuk sampai

selama aku beli barang online sekali ja guna gdx ni.. lambat gak sampai haha

Macam mana nak dapat kan no tracking ni. Sebab i tanya pada penjual kata gdex masih belom email no tracking tu. Macam mana tu

Kalau no tracking sepatutnya memang ada di sampul. Mungkin maksud penjual gdex tak update sistem lagi untuk location barang itu. Tapi untuk bagi no tracking rasanya tak jadi masalah jika penjual itu yang pos sendiri.

Hai apa maksud kalau barang sudah inbound at kuching sarawak pkul 8pgi tp outbound from kuching pukul 6petang

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.