Contest Review Lynk.My 2015

By : Posted on 03/11/2015 - 3:03 am with 51 comments

Contest Review Lynk.My 2015 ye?  Anda tahukah apa itu lynk.my ? Andai belum, teruskan bacaan anda sebab ia mungkin akan memberi manfaat kepada anda. Secara umumnya, lynk.my ini menawarkan servis memendekkan sesebuah url atau link. Biar saya terangkan dengan lebih jelas.

Contest Review Lynk.my

Sebagai contoh untuh mudahkan fahaman anda tentang lynk.my ini.

Ini link artikel saya : http://www.adibsite.com/2015/05/link-sebelom-guna-lynk.my.html

selepas menggunakan servis lynk.my

http://lynk.my/7bz

Panjang aksara link tersebut agak pendek kan. Mesti anda tertanya kenapa perlu pendekkan url. Pemendekkan url ini akan menjimatkan kuota perkataan. Contohnya anda berkongsi entri di laman twitter. Jelasnya twitter menyediakan ruangan perkataan yang agak terhad. Jadi pemendekkan url ini setidaknya memberikan ruang lebih banyak untuk anda menulis di samping url tersebut.

Konsepnya sama juga apabila anda berkongsi link/url entri di laman Facebook. URL yang panjang kadangkala nampak menyemakkan. Untuk lebih kemas gunalah lynk.my ini.

Itu sajakah fungsi lynk.my ini ?

Selain fungsi memendekkan url lynk.my juga merupakan lubuk mencari wang. Anda boleh menghasilkan wang dengan lynk.my ini.

Bagaimanakah caranya ?

URL yang dipendekkan itu anda kongsilah sebanyak yang munkin atau viralkan. Ini kerana RM10 akan dibayar setiap kali 1000uv untuk URL tersebut.. Bayangkan anda dapat 5Kuv jadi RM50 sudah anda dapat. Menarik kan. Untuk lebih jelas anda boleh tonton video di bawah ini :

Selain buat duit dengan lynk.my, anda juga boleh beriklan di lynk.my . Apa yang menariknya kos untuk beriklan di lynk.my hanya serendah RM10. Lagipun lynk.my mulai dikenali ramai, jadi pelaburan anda untuk beriklan di lynk.my adalah sesuatu yang berbaloi.

Pelbagai servis yang ditawarkan oleh pihak lynk.my. Di sini saya ringkaskan  fungsi lynk.my ini.
  • Memendekkan URL entri
  • Lubuk buat duit (Publisher)
  • Untuk beriklan (Marketing)
Lagi satu perkara yang ingin saya kongsikan. Lynk.my ini dibangunkan oleh orang tempatan kita juga. Truely Made In Malaysian. Jadi support #lokalah.

Anda tertarik dengan servis lynk.my. Jadi ringankan jari jemari anda untuk mendaftar lynk.my ini.

Caranya mudah sahaja. Buka laman lynk.my. Klik Join

daftar lynk.my

Pada bahagian account type, pilih publisher. Selesai.

Contest Review Lynk.my 2015

Untuk pengetahuan anda, sekarang ini berlangsung sebuah contest yang dianjurkan oleh pihak lynk.my ini. CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015 menawarkan hadiah bernilai wang ringgit sebanyak RM4000, agak lumayan. Jadi kepada blogger ambil peluang ini untuk turut serta dalam contest ini.

Lynk.my review contest


Terdapat tiga kategori yang dipertandingkan. Antaranya :

TOP SEO : Untuk kategori ini, ia berdasarkan kedudukan entri di google malaysia. Pemenang dipilih mendapat kedudukan yang tertinggi di carian google.

TOP lynkUNDI : Pemenang ditentukan melalui jumlah klik pada contest id yang paling banya. Contest ID ini akan diberi sebaik anda menyertai contest iini.

TOP CREATIVE : Untuk kategori ini akan dipilih berdasarkan entri yang paling menarik dan kreatif.


  TOP lynkUNDI
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


 TOP SEO
Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100


· TOP CREATIVE
Tempat Pertama - RM1000
Tempat Kedua - RM500
Tempat Ketiga - RM200


Seperkara lagi, kategori di atas adalah terbuka dalam erti kata lain anda boleh menang ketiga-tiga kategori tersebut. Memang menarik, jadi turut serta contest ini.

Sebelum menyertai contest ini, jangan lupa untuk daftar akaun ke lynk.my. Ia adalah syarat utama. Good Luck Guys. :)

p/s:  Guys support me on LynkUNDI, click here

51 comments

Click here for comments

Good luck dan tahniah kerana menyertai contest review lynk.my 2015 ini.

Nice artikel.

Good luck for the Contest Review Lynk.my 2015 ni ya :)

Tq datang blog mamayu tadi.. gud luck.. mamayu dah undi 😄
Review mamayu >>> http://lynk.my/A0X

Semoga berjaya dlm contest ni....

Assalamualaikum...

Datang sini singgah & follow...

http://lynk.my/UgB

wahh..

ramai benar yang join benda ni sekarang.

Wahhh hebat entri Tuan Adib...1st page on google tu....

Anyway, salam singgah dari kontes yang sama

Good luck yer..

Contest Review Lynk.my 2015

eh xlah, kedudukan tu sentiasa berubah. So xleh declare lagi. Hehe. Btw good luck jugak :)

done undi jugak. Thanks ye.

Wah tuan memang hebat. Teratas tu. Semoga terus sukses :)

good luck.. tasha aqisha dari contest review lynk.my 2015 jugak...

Tulisan yang sangat menarik. Good luck ^-^

Wah... dah ramai yang join. Setakat sekarang dah lebih 60 orang yang join. Contest Review lynk.my terbaik di hujung tahun ini. Semoga berjaya...

pergh bro entri tengah di tanga pertama , kipidap bro :)

Semoga berjaya dan memenangi hadiah utama contest review lynk.my nanti

Memang sengit kali ni yer...Otai otai SEO boleh tahan kejap naik kejap turun....huhuhu....

ye ramai betul yang join contest ni..

xlama tu bro, lepastu kelaut la pula.. huhuhu

Antara pesaing hebat dalam kategori SEO nih dalam Contest review terhebat hujung tahun 2015! Semoga berjaya...

Makin sukar nak jarakkan entri contest review lynk.my 2015 apabila ramai blogger hebat seperti tuan join ....

Entri saya dah tertolak jauh ke belakang walaupun jadi peserta pertama.

Wahh blog kita makin jauh ketinggalan....Camana nak kejar ni blog Adib Site ni...
Contest Review Lynk.my 2015

Boleh pendekkan link affiliate kita... Tu yang best tu.... Nanti boleh cuba menggunakan service yang disediakan di Lynk.my

ada keinginan nak sertai tapi masih belum mahir bab SEO
apapun all the best ye =)
by the way saya membalas kunjungan =)

Cool .. Your articles also rank in google search :) ...

Done lynkUNDi 😊 http://msnurain.blogspot.my/2015/11/contest-review-lynkmy-2015.html

Tapi HH .. Hadiah 50 peserta terawal dlm tgn.. Hee ^^

http://msnurain.blogspot.my/2015/11/contest-review-lynkmy-2015.html

Sama2 meriahkan contest lynk.my. semoga berjaya ya..

Hai Adib, persaingan yang sengit bagi kategori SEO - Contest Review Lynk.my 2015

wah!link.my ya menarik ni hehe good luck ya moga ada rezeki InshaAllah,Ameen,.

hadiah untuk top kreattif memang mengiurkan

hadiah memang gempak...lagi satu peringkat awal contest ramai yang serbu hantar artikel nak hadiah saguhati tu..hahaha..semoga berjaya bro

Wahhh hadiah sangat lumayan ni adib, semoga anda dikalangan pemenang bertuah

Moga Berjaya dalam contest ni ya.. Saya pun nak cuba nasib juga ni.. http://saniyunus.com/contest-review-lynk-my-2015/

Good luck tn.. Aya pun join juga.. Doktor Blogger mencuba nasib..hehe

Jemput ke sini: CONTEST REVIEW LYNK.MY 2015

Semoga berjaya boss....Artikel yang menarik! :)

salam ziarah :) http://lynk.my/YtL3 baru nak join dan baru nak siapkan peluru ni hehehe

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.