Cara Tunaikan Cek Nuffnang

By : Posted on 29/01/2017 - 9:30 am with 4 comments

Setelah dua bulan menunggu akhirnya cek pertama nuffang sampai juga ke rumah. Aku check out cek tersebut dalam hujung bulan 11 2016 dan cek sampai ke rumah dalam bulan 1 2017. Lazimnya sebelum cek sampai ke rumah anda akan dapat email dari bank HSBC. Maksudnya cek anda sedang diproses.

Disebabkan cek ini dari bank HSBC jadi anda tidak perlu risau jika anda tidak mempunyai akaun HSBC. Cek ini dapat ditunaikan ke mana-mana akaun bank. Jadi aku akan kongsikan cara tunaikan cek ini ke dalam akaun.

cara tunaikan cek nuffnang


Cara Tunaikan Cek Nuffnang Ke dalam Akaun

Pergi ke bank yang ada mesin cek deposit. (Aku menggunakan bank CIMB)

Sebelum itu isikan 3 benda di belakang cek tersebut antaranya:

  • No Akaun Anda
  • Nama
  • No Telefon

Selesai isi semua butiran tersebut, masukkan cek nuffnang itu ke dalam mesin cek deposit. Dan simpan resit yang anda dapat. Selalu 3 hari masa diambiluntuk proses duit masuk ke dalam akaun.

Selesai. Mudah kan.

4 comments

Click here for comments

bestkan bila tunaikan cek hasil blogging.?

jemput singgah: Belajar Buat Blog

lama juga tak dengar cerita pasal NN ni...dah lama tinggalkan beliau..selalu WD Adsense je..:P

Untunglah ada adsense. Hehehe

This comment has been removed by the author.

1. Gunakan Name/URL untuk komen jika tidak mempunyai akaun Google+.
2. Elakkan Guna Anonymous untuk mengelakkan kekeliruan.
3. Komen anda akan ditapis dahulu sebelum diterbitkan.
4. Terima kasih kepada yang memberi komen.